Reference

Με λούστρο και φως

 

Ο Δημήτρης Βελτσίστας γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1960 στο Αγρίνιο, όπου και συνεχίζει να διαμένει. Η έμφυτη ανάγκη του για καλλιτεχνική έκφραση ήταν ευδιάκριτη από πολύ νεαρή ηλικία, καλλιεργήθηκε αυτοδίδακτα και, τύποις, επισφραγίστηκε με την ολοκλήρωση των σπουδών του στον τομέα της διακόσμησης.

Για περισσότερα από 40 χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της κατασκευής και της πώλησης πλαισίων και αυτοτελών έργων τέχνης. Παράλληλα, αναλαμβάνει μελέτες διακόσμησης επαγγελματικών χώρων και κατοικιών.

Προσλαμβάνοντας τη δημιουργία ως αποτέλεσμα ζωής, γοητεύεται από τη σύλληψη της αέναης κίνησης στο χωροχρόνο, την οποία αποδίδει σχεδιάζοντας και υλοποιώντας κατασκευές και εγκατα- στάσεις. Μικρογλυπτική, ζωγραφική, εικαστικά, έπιπλα, χρηστικά αντικείμενα τέχνης, μέταλλο, ξύλο και χώμα είναι ορισμένοι από τους εκλεκτούς συνοδοιπόρους του.

Προσηλωμένος στην αποτελεσματικότητα, την αρτιότητα, την ποιότητα και τη χρηστικότητα, διαχρονικά ελκύεται από αντιθέσεις και δίπολα, μετουσιώνοντας στιβαρά τα ετερόκλητα στοιχεία τους σε ευφορία και καλλιτεχνική συμμετρία.

Εμπνευστής και δημιουργός της Gallery ΝΕΩΡΙΟΝ ΤΕΧΝΗΣ στο Αγρίνιο, είκοσι δύο χρόνια φιλοξενεί εκθέσεις – έργα καλλιτεχνών και παρουσιάζει τις προσωπικές του δημιουργίες, στη διαρκή προσπάθειά του να εμπλουτίσει το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου του.

Το καλοκαίρι του 2019 κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου, στη Σίφνο, παρουσίασε την εγκατάστασή του με τίτλο Στοιβάγματα – Αντι-Λογίζω, έργο συνδεόμενο άρρηκτα με τα Αναθήματα, μια υπό έκδοση συλλογή – κατάθεσης ψυχής.

Υπερβαίνοντας τη θέαση περί «εκ του μηδενός σύλληψη», εμμένει στην δική του οπτική γύρω από την αξία του τίποτα, όπως αυτό μεταλαμπαδεύεται μέσω της Τέχνης σε δημιουργία, αποκαλύπτοντας την πεμπτουσία της αξίας του.

 

Χωρίς συγκόλληση.

Με λούστρο και φως.

Keep in Touch

Demetrie Veltsista Studio

+302641052505

Sp. Tsiknia 54 street, Agrinio, 30131, Hellas

contact@veltsistas.com